keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Jyväskylä yllätti

....monellakin tavalla.

Akitojen kehät oli lauantaina, mutta me lähdettiin reissuun jo perjantaina ja yövyimme siskoni luona. Meitä oli sis mukana minä, Toffe ja mieheke.
Perjantai-ilta oli pelkkä katastrofi. Ensinnäkn matkalla söin karkkia ja hampaastani lohkesi palanen O.o (Pitäskin muuten soittaa hammaslääkäriin hehe) ja perillä Jyväskylässä peruutin auton pihasta suoraan kadunvarteen parkkeeratun auton etupuskuriin. Siinä vaiheessa alkoi jo tuntua että olikohan koko näyttelyreissu virhe.
Perjantai-illan päätteeksi lähdimme vielä iltalenkillä etsimään Paviljonkia, jossa näyttely järjestettiin. Noh...arvaahan sen kun kaksi ulkopaikkakuntalaista lähtee etsimään jotain niin hukassahan sitä ollaan. Onneksi puhelimen navigaattori auttoi. ;) Kahden tunnin sateessa kävelyn jälkeen märkinä ja väsyneinä löydettiin takaisin siskoni kämpille ja sain huomata että minulla on kehään vietävänä kurainen koira....Jes. Toffe oli vieläpä niin väsynyt ettei sen pesemisestä olisi tullut yhtään mtään joten tyydyin vaan hinkkaamaan sitä pyyhkeellä.

Epäilyistä ja pienistä takapakeista huolimatta näyttelyreissu kuitenkin kannatti!

Meidän kokemattomuuden vuoksi olin ilmoittanut Toffen nuorten luokkaan, jossa olimmekin ainoita. Tuomarina toimi kroatialainen Jasna Matejcic. Kehästä lähdimme tuloksella  ERI NUK1 SA ja pian suuntasimmekin siis Paras uros -kehään. Siellä koiria oli kolme, ja Toffe oli nuorin. Tuomari sijoitti meidän kolmanneksi, mutta voittaneiden koirien menestyksen vuoksi serti siirtyi meille!

Lopullinen tulos siis  NUO ERI NUK1 SA PU3 SERT!!! Uskomatonta! Tuijotin sertiruusuketta kädessäni ihan äimänä, ja mietin jo että tulikohan se meille vahingossa. :D Totta se kuitenkin oli, kun tuomarikin kävi vielä kättelemässä eikä kukaan riistänyt palkintoa kädestäni. Hihi.

....Onnea vaan vähän varjosti se kun samalla kun minä kättelin tuomaria, Toffe nappasi naapurikoiran häntäkarvoista kiinni. ONNEKSI sai suuhunsa pelkkiä karvoja, mutta kyllä se minua harmitti ja hävetti. ._. Noh, tästä lähin osaan sitten olla entistä tarkempi, ja pitää runsaammat turvavälit.

Tämmöinen sanallinen arvostelu saatiin:

"Ikäisekseen hyvin kehittynyt. Hyvä vartalon ja pään suhde. Hyvä purenta. Suuret silmät mutta hyvä ilme. Hyvät kulmaukset, hännän asento ja ryhti. Hyvät liikkeet."

Ei ollut oikein mitään negatiivista laitettu. :O

Odotellaan kehien alkua.. :)

Nuorten kehässä, Toffe ei ihan kauheesti kiinnostanu tuo tuomari.. :D

Tuossa nyt muutama kuva. Valitettavasti kuvia kehästä ei ole enempää, mutta myöhemmin lisään vielä kuvan Toffesta sertin kanssa.

Oli muuten kiva huomata että Toffe oli selvästi tajunnut näyttelyhäkin idean! Se meni mielellään sinne sisälle ja oli siellä rauhassa eikä stressannut yhtään.

Seuraavaksi meillä olisi suunnitelmissa tammikuussa Kajaanin näyttely ja helmikuussa Joensuun ryhmänäyttely sekä Jyväskylä KV. Nyt pitää vaan muistaa pitää jäät hatussa eikä lähetä tuleviin näyttelyihin liian itsevarmoina!

Ainiin, niistä takapakeista vielä. Mieheke vielä pudotti Paviljongssa puhelimensa Toffen vesikuppiin... :__D


2 kommenttia:

  1. Siis onko aina pakko jakaa sertejä..? Entä jos se ainut ei-paljon-palkintoja kerännyt on aivan surkea niin saako se silti Sertin? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei, luokkakehissä (eli Toffella nuorten kehässä) tuomari antaa mielestään sertin arvoisille koirille SA:n (=sertifikaatin arvoinen hehe) ja kaikki SA:n saaneet urokset menee paras uros -kehään, jossa ne sertit jaetaan. (ja SA:n saaneet nartut menee paras narttu -kehään hih). Paras uros/narttu -kehässä se serti on pakko antaa jollekulle koska se tuomari on arvostellu ne koirat sertin arvosiks.

      Poista