perjantai 3. tammikuuta 2014

Hirmuisesti asiaa!

First things first:
Toffen lonkkatulokset tuli tänään Kennelliitolta. Tuomiona saatiin C/C, eli ei ihan priimat, mutta ei kuitenkaan ihan toivottomatkaan. Nivelrikkoa ei ollut, joten lonkkien pitäisi pysyä vaivattomina kunhan koira pysyy hoikkana ja hyväkuntoisena. Aluksi tulokset luettuani minua hivenen harmitti, mutta nyt asiaa mietittyäni harmitus on lieventynyt ja tajusin, että lonkkia lukuunottamatta minulla on kuitenkin käsissäni aika mahtava koira! Sillon ku se ei oo idioottiangostuura.

Mediän ohitusharjoitukset etenee hienosti! Yhtenä päivänä kävin taas pohjamudissa velloessani epätoivossa, mutta sitten taas ryhdstäydyin ja aloin kuljettaa herkkuja mukanani. Toffe onneksi jaksaa keskittyä herkkuihin aina kun ne ovat tarpeeksi hyviä eikä ohitettava koira ole liian lähellä tai liian häiritsevä.
Olen ohitustilanteissa tehnyt nyt niin, että parikymmenen metrin päässä vastaantulevasta koirasta, kun Toffe on huomannut sen, kutsun Toffen luokseni ja annan herkun saman tien. Sitten vastaan tulevasta koirasta riippuen imutan Toffea herkun perässä tai annan niitä harvakseltaan niin, että viimeinen herkku tulee juuri ohituksen kohdalla tai muutama sekunti sen jälkeen. Pari kertaa Toffe on jopa toisen koiran nähdessään kääntynyt minua kohti herkun toivossa. Jes!
Katsekontakti liitetään siihen ohitukseen sitten vasta myöhemmin kun osataan se paremmin, jos sille on edes tarvetta. Nyt olen kuitenkin tehnyt kontaktiharjoituksia sillointällöin, ja välillä palkannut Toffea lenkillä kun se on itse ottanut kontaktia minuun.

Maanantaina uskaltauduttiin taas metsään sunnuntain vieraskoiraepisodista huolimatta. Siltä retkeltä saatiinkin muistoksi muutama kuva. :)


"sivulletulo" :D


Paikallaanolon harjoittelua


UV meni Toffen osalta vähän kurjasti. Hurja peto pelkäsi vähän ja makasikin paukuttelun ajan nurkkaan painautuneena läähättäen, eikä edes ruoka maistunut. Onneksi vuosi vaihtuu vain kerran vuodessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti