keskiviikko 15. tammikuuta 2014

Kajaani KV

Sunnuntaina piipahdettiin niissä paljon etukäteen jännitetyissä Kajaani KV:n kehissä. Sertiä ei sentään tällä kertaa saatu, mutta poika käyttäytyi niin esimerkillisen mallikkaasti, että siinäkin riittää iloitsemisen aihetta jo pitkään. 
Toki se vähän mörisi omalle kehälle mentäessä, mutta ei sen minusta tarvitsekaan tykätä vieraista koirista jotka tunkevat ihan naamaan kiinni. Miksi tuollaisissa paikoissa pitää pitää koiria hihnoissaan niin löysällä, että ne yltävät tulla moikkaamaan ohikulkijoita? Huoh..

Tultiin näyttelypaikalle vain varttia ennen kehämme alkamista (matkaan pääseminen oli taas omanlaisensa katastrofi..) ja ehdin juuri ja juuri valmistella koiran ja itseni kehään, kun meidän numero jo huudettiinkin. Kehässä meidän vastuksena oli Toffen veli VV Virtapiikki "Karu", joka oli myöskin komea akitanuorukainen karvanlähdöstään huolimatta. :)

Toffe edellä, Karu takana.

Karu
Nuorten kehässä Toffe sai laatuarvosteluksi ERI SA ja koska koko näyttelyssä akitauroksia oli vain 4, saimme pian astella paras uros -kehään. Vastassa oli vain yksi koira, Pandayan Amigo "Kendo". Serti ja Cacb menivät lopulta (oikeutetusti) Kendolle, mutta ei mekään tyhjin käsin jääty! Meidän lopullinen tulos oli sellaisen sanasotku kuin NUO ERI NUK1 SA PU2 VARASERT VARACA. Hienosti pärjäsi siis Toffekin, jipii! :) 

PU-kehässä

Ja sanallinen arvosteluhan kuuluu (tönkkö)suomennettuna kutakuinkin näin:

"Oikeanlainen purenta. Hyvä pää ja ilmaukset. Oikeanlaiset korvat. Hyvä niska ja hartiat. Ylälinja ja hännän asento oikea. Oikeanlaiset (en saa selvää mitkä) kulmaukset. Hyvä turkki. Liikkuu hyvin."


Reissu oli siis mitä mainioin, mutta nyt Kajaanista kunnolla kotiuduttuamme aletaankin jännittää seuraavaa koitosta, joka sijaitsee Joensuun raviradalla ensi kuun alussa. Sinne on tulossa vain kolme akitaa, joten saapa nähdä miten meidän käy!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti