sunnuntai 2. elokuuta 2015

Heinäkuu

Heinäkuu oli Toffen onneksi historiallisen viileä. Kerrankin voitiin tehdä muuta kuin löhötä varjossa jätskiä syömässä (onneksi jätskiä voi syödä vaikkei olisikaan kuuma).

Olen vähän innostunut rally-tokosta. Mitään kisa-aikeita meillä ei ole, vaan treenaus on semmosta takapihatouhuilua omaksi iloksi. Luulatavasti taas jos joku harrastaja näkisi meidän touhut niin luultavasti itkisi. :D Vuorotyöni takia en mihinkään kurssille voi oikein mennä, mutta olisi kiva saada kasaan joku satunnaisesti kokoontuva treeniryhmä.

Sivu.



12.7. kävimme Kiteellä luonnetestissä. Tuomareina olivat Lea Kilpeläinen ja Tapio Knuutinen.



Reissu oli kyllä mielettömän mielenkiintoinen ja Toffe sai upeat pisteet. Ainoa miinus tuli laukauksista, mutta sepä ei yllättänytkään millään tavalla. Laukaukset kun tosiaan ovat se Toffen heikko kohta, ja se olikin jo tiedossa. Ihmetyttää tosin silti miksi noin tasapainoinen koira reagoi niin voimakkaasti mokomiin ääniin. 

I Toimintakyky: 1a, kohtuullinen
II Terävyys: 1b, koira ei osoita lainkaan terävyyttä
III Puolustushalu: 1, pieni
IV Taisteluhalu: 2a, kohtuullinen
V Hermorakenne: 1b, hermostunein pyrkimyksin
VI Temperamentti: 2, kohtuullisen vilkas
VII Kovuus: 3, kohtuullisen kova
VIII Luoksepäästävyys: 3, hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin

Laukaukset: -laukausaltis
Loppupisteet +171 

Otimme videolle myös sen kun tuomari kävi suullisesti testin jokaisen osa-alueen läpi. Valitettavasti tuuli kohisee kameraan niin pahasti ettei puheesta saa paljoakaan selvää. Laitan videon tähän nyt kuitenkin jos jollakulla vaikka riittää hermot sen kuuntelemiseen.



26.7. kävimme Mikkelin kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Tuomarina oli ruotsalainen Lindqvist Ambjörn. Herra oli hyvin tiukka tuomari ja Toffekin sai sieltä EH:n. Rop-pari oli kuitenkin upea, ja arvostan tuomarin valintoja. Vsp oli Sinin hieno Ran (Vuorenvarman Ainutlaatuinen), onnea vielä tätäkin kautta!

Toffen arvostelu suomennettuna:
Erittäin hyvää tyyppiä. Hieman pitkä runko. Hyvänmuotoinen pää. Aika vahva alaleuka. Hyvä pigmentti. Mutta aika vaaleat suuret silmät. Hyvin asettuneet korvat. Lyhyt kaula. Vahva selkä. Hieman pitkä lanne. Laskeva ristiselkä. Avoimesti (?) kannettu häntä. Vielä kapea rinta. Erinomaiset kulmaukset. Liikkuu lyhyellä askelella takaa, löysästi edestä. Hieman pehnyt karvanlaatu. Hyvin kiva luonne.

Siinä, saatiinpahan rahalle vastinetta ja hyvä pitkä arvostelu! Osittain olen tuomarin kanssa samaa mieltä (esim tuo hyvin kiva luonne <3), mutta minusta Toffen selkä ei laske ja sen häntä on melko tiukka sykerö. Eikä Toffen kulmaukset tosiaan ole erinomaiset :D Mutta ei se mitään, kaikkihan me näemme nämä tällaisetkin asiat aina omilta kanteiltamme.

Ensi viikolla menemme sitten Joensuussa gibraltarlaisen Elizabeth Gonzalezin arvioitavaksi. Toffe on ikävä kyllä ilmoitettu vain sunnuntaille. Mukava olisi ollut mennä molempina päivinä kun kerran kotinäyttely on, mut tämmöstä tää työläisen elämä on.

Heinäkuussa näimme myös Toffen ihanaa tytärtä Dorista, joka on  basset hound/akita - mix. Doris on hauskan näköinen neitonen, ja samanlainen rauhallinen luonne kuin Toffekin. Toffe ja Doris käyskentelivät yhdessä ympäri koirapuistoa ja intoutuivat välillä leikkiinkin.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti