tiistai 13. joulukuuta 2016

Messari!

Noniiin nyt on messari takanapäin. Oli aivan järjettömän kiva ja raskas viikonloppu. Hotellissa oli ihanaa yöpyä pitkästä aikaa (ah ne aamiaiset!) ja samoin oli mahtavaa nähdä vanhoja tuttuja etelästä pitkästä aikaa, sekä tutustua liutaan uusia ihmisiä ja koiria :) Toisaalta taas aikaiset herätykset, pitkät päivät messukeskuksella ja ajomatkat Oulu - Helsinki - Oulu tuntuivat välillä ylitsepääsemättömän rankoilta. Kaikenkaikkiaan reissusta jäi kuitenkin hyvä mieli. :)

Lauantai alkoi Eiran pentunäyttelyllä, akitoilla tuomarina toimi Nina Janger.

"8kk. Mittasuhteiltaan oikea. Leikkaava purenta. Erinomaiset korvat. Kuono-osa saa vahvistua. Kaunis kaulan kaari +ylälinja. Ikäisekseen erinomainen runko. Hyvin kulmautunut. Erinomainen häntä. Sopiva raajaluusto. Liikkuu hyvällä sivuliikkeellä, hieman kapeasti takaa. Esitetään hyvin."

PEK1 KP PN1 ROP!! Eira siis voitti ensimmäisessä näyttelyssään koko hoidon, mahtava tyttö! :) Ystävämme Kristiina vei Eiran kehään, ah mikä taivaan lahja! Mulla ei kantti kestänyt viedä tuota härvääjää näytille :D

Ryp-kehä me valitettavasti missattiin, oltiin kyllä messukeskuksessa paikalla koko päivä, vieläpä pentunäyttelyn viereisessä hallissa, mutta emme koskaan kuulleet kuulutusta ryp-kehien alkamisesta. Harmillista.

VSP Zero ja ROP Eira

Toffella taas oli tuomarina lauantaina saksalainen Gabriela
Richard. Toffen arvostelu kuului näin:

"4 years old male. Excellent general appeareance. Masculine head. Correct ears, dark eyes and pigmentation. Correct size, substance and angulations. Feet should be tighter. Excellent coat and tail. Eazy movement in front and rear. Nice and friendly."

VAK2 ERI SA

Paras uros -kehästä tiputtiin pois ilman sijoitusta. Ihmettelin kun Toffea ei kiinnostanut kehässä olo yhtään. Se vain puuhasteli kaikkea epäoleellista sekä vaikutti poissaolevalta ja kyllästyneeltä. Myöhemmin tämäkin mysteeri kuitenkin selvisi, kun illalla palasimme takaisin hotellihuoneeseen ja löysin tyhjän nappulapussin lattialta! Koirat olivat ilmeisesti aamulla meidän aamiaiskäynnin aikana ruokkineet itsensä omatoimisesti. :D Eiraan ei moinen pikku välipala vaikuttanut mitenkään, mutta Toffe mitä ilmeisemmin oli syönyt vatsansa täyteen. :D

Paras uros -kehä

Sunnuntaina olikin Toffen vuoro aloittaa näyttelyhommat, ja kylläpä huomasi eron! Koko homma kiinnosti huomattavasti enemmän.

Tuomarina oli suomalainen akitakasvattaja Merja Ylhäinen.

"Erinomainen tyyppi, koko ja mittasuhteet. Raajaluustoa voisi olla enemmän. Hieman pitkä kuono-osa, muuten hyvä pää ja ilme. Hyvä kaula, erinomainen eturinta ja rintakehä. Hyvin kulmautunut edestä ja takaa. Hyvälaatuinen turkki. Kauniit sivuliikkeet, mutta ahtaat takaliikkeet."

VAK1 ERI

Melko mielenkiintoinen arvostelu. Hyvin koiraa kuvaava tosin, mutta kaikesta erinomaisuudestaan huolimatta eri jäi sileäksi. Liekkö sitten ahtaat takaliikkeet vaikuttivat arvosteluun niin paljon. 
Tyytyväinen pitää kuitenkin olla tähän tulokseen, Ylhäinen piti tiukan linjan tuomaroinnissaan. :) Antoi mm. edellispäivän ROP-urokselle H:n.

Pääsimme Toffen kanssa myös ensimmäistä kertaa pyörähtämään kasvattajakehässä. Paikalle oli saapunut juuri vaadittavat neljä Vuorenvarman kasvattia, joten Nooran käskystä kasasimme joukkomme ja astelimme kehään. :) Menestystä ei tullut, mutta hauskaa se oli päästä kokeilemaan jotain uutta!

Kennel Odoroki palkittiin molempina päivinä ROP-kasvattajaksi, ja heillä olikin upea määrä koiria paikalla. Onnea Heidi!


Kasvattajakehän jälkeen jäljellä oli enää Eiran pentunäyttely, ja ihana Kristiina ystävällisesti vei Eksterin taas kehään. Tällä kertaa tuomarina oli Mari Pajaskoski.

"8kk. Oikeat mittasuhteet. Hyvä raajaluusto. Oikea päänmuoto. Kuono-osa saa vielä vahvistua. Oikea-asentoiset korvat. Tummat, oikeanmuotoiset silmät. Hyvä rintakehän pituus ja tilavuus. Hieman alas kiinnittynyt häntä. Liikkuu sivusta ok, aavistuksen vielä löysä edestä. Erittäin hyvä laadukas ja kaunis turkki. Hyvä luonne."

PEN3

Täytyy myöntää, että hiukan jäi harmittamaan kun ei edes KP:ta saatu, mutta Pajaskoski oli tiukka, sillä antoi KP:n vain yhdelle pennulle rodussa. ROP-pentu Nana onkin kaunis koira, ja onnea hänelle ja omistajalle Mariannalle hienosta tuloksesta! 
Sitäpaitsi päästiinpä aiemmin lähtemään kotimatkalle kun ei tarvinnut isoja kehiä odotella.. :P

Eki esiintyi kauniisti <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti