tiistai 26. heinäkuuta 2016

Hyviä uutisia

Viime lauantaina kävimme Kemin kansainvälisessä koiranäyttelyssä. Akitoja oli kaikenkaikkiaan neljä: Toffe, oululaiset ystävämme Kuma ja Fuji sekä eräs vuorenvarmalainen valkoinen uros, jonka nimeä en tarkemmin muista.

Kuma aloitti kehän ollen EH, seuraavana valkoinen uros sai hylätyn, koska ei antanut katsoa hampaitaan.  Toffe pääsi kehään vasta näiden jälkeen, sillä sehän on valioluokassa nykyään. Minä itse jänistin hetkeä ennen kehää, joten oululainen ystävämme Kristiina vei Toffen kehään. Ja miten hyvin veikään! Toffe sai ERI SAn ja näin ollen myös toisen cacibinsa Suomesta. Viimeisenä akitana kehään vietiin Fuji-narttu, joka oli myöskin ERI SA. Fuji sai nyt Kemistä ensimmäisen sertinsä. Menimme vielä Toffen ja Fujin kanssa yhdessä kehään, jotta rodun paras koira saatiin valittua. Tällä kertaa minun piti mennä Toffen hihnan päähän, sillä Kristiina esitti myös Fujin.

Rop-kehässä Toffe valittiin vielä rotunsa parhaaksi, eli se kävi taas kerran korjaamassa koko pöydän! Voi mun komistusta <3

Tuomarina akitoilla Kemissä oli Thomasz Borkowski, Puola.
Toffen arvostelu suomennettuna meni näin:
Hieno maskuliininen tyyppi, kaunis pää, pitkä kaula, suora selkä, oikea hännän tyyppi ja kanto. Tarpeeksi tilava rinta, suora edestä ja takaa. Kivat etuliikkeet, takaa hieman ahtaat ja ristiin menevät liikkeet. Hyvässä kunnossa, ystävällinen käytös ja hyvä pigmentti.


Kuma EH

Toffe CACIB ROP

Fuji CACIB SERT VSP
Kiitos paljon Kristiina Tohvelin kehään viemisestä lyhyelläkin varoitusajalla :) Ja vielä kerran kuva Tohvelista. Tällä kertaa pystiensä kanssa poseeraamassa :)



Toisena iloisena uutisena haluan esitellä uuden tulokkaamme Eiran <3 Eira on nyt asunut meillä jo jokusen viikon, ja voi vitsit millainen tyttö Venäjältä tulikaan! Aivan uskomaton mimmi, joka on kyllä täyttänyt kaikki odotukset! Ei mikään diiva, vaan äijämäinen rämäpää. Ei paljon mietiskele kun syöksyy pää kolmantena jalkana uusiin kokemuksiin. Rohkea pentu siis, ei tähän mennessä ole pelästynyt vielä montaakaan asiaa :) 

Pentutreffeillä Oulun Kastellissa


Kyllä se Toffekin oikeasti Eirasta tykkää :'D

...vaikkakaan ei välttämättä ihan aina xd
Eira on kyllä ollut tositosi helppo pentu. Tavaratkin on säilynyt suht ehjinä, mitä nyt yksi kaukosäädin ja pari kenkää koristeltu hampaanjäljillä. Niin ja yksi vanha Reino-tossu pissattiin täyteen :D
Aika paljon Eiran kanssa on helpottanut sekin, ettei se ole ainoa koira. Toffe-parka on joutunut kokemaan pahimmat naskali-iskut, mutta samalla mittaa on sitten pentu saanut takaisin. Ja molemmilla on näissä hommissa ihan hurjan hauskaa, näiden leikit kuulostaa ja näyttää pahalta, kun iso Toffe kurmottaa pikku-Eiraa, mutta oikeasti Toffe osaa hyvin hellästi leikkiä Eiran kanssa :) Eira taas ei kovinkaan hellästi Toffen kanssa, Toffe onkin näissä leikeissä aina ainoa jolta saattaa vuotaa hivenen verta... :'D

Kyllä tää tyttö vaan on mahtava <3 Ja kasvaa ihan silmissä, mikä ei tosin mikään ihme olekaan kun on sellainen ahne possu joka syö mitä vaan.

<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti